PLANlæg din tur

VÆR SPONTAN!

Du bestemmer selv, hvor på ruten, du vil begynde, hvor mange etaper du vil tage, og om du vil springe frit mellem etaperne.

Ankomst

Fra AARHUS

Med offentlig transport

Det nærmeste startpunkt på Østersøruten er Fredericia. Den er lettilgængelig fra Aarhus, hvor der busser og tog til Fredericia.

Brug www.rejseplanen.dk og Rejseplanens app til at se, hvor. I Rejseplanen kan du også se, hvilke togafgange, der medtager cykler. I IC-tog skal du huske at bestille plads til cyklen mellem 1. maj og 31. august. Alle regionale busser, X-busser og fjernbus/Flixbus medtager cykler, men der kan være begrænsninger i myldretid og manglende plads.

Med bil

De nærmeste større byer er Fredericia og Kolding.

Du kan parkere din bil de følgende steder:

Fredericia

 • Norgesgade 12
 • Winthers Vej

Kolding

 • Marielundsvej 20
 • Ejlersvej
 • Kolding Free Parking, Fynsvej 13

Med fly

Aarhus Lufthavn er placeret cirka 45 kilometer fra Aarhus centrum.

Du kan tage bussen fra lufthavnen til Aarhus, hvorfra der afgår tog og busser mod Fredericia. Bemærk at lufthavnsbussen ikke tillader cykler ombord.

Derudover er det muligt at leje bil i Aarhus Lufthavn.

www.aar.dk/content/lufthavnsbus 

 

Fra KØBENHAVN

Med offentlig transport

Det nærmeste startpunkt fra København er Korsør. Det tager en times tid at komme til Korsør med offentlig transport.

Brug www.rejseplanen.dk og Rejseplanens app til at se, hvor. I Rejseplanen kan du også se, hvilke togafgange, der medtager cykler. I IC-tog skal du huske at bestille plads til cyklen mellem 1. maj og 31. august. Alle regionale busser, X-busser og fjernbus/Flixbus medtager cykler, men der kan være begrænsninger i myldretid og manglende plads.

Med bil

De nærmeste større byer er Næstved og Korsør.

Begge byer ligger cirka halvanden time fra København.

Du kan parkere din bil de følgende steder:

Næstved

 • Grønvej
 • Rampen
 • Rådmandshaven

Korsør

 • Korsør Station, Storebæltsvej 2
 • Revvej 12, Halsskov

  Med fly

  Københavns Lufthavn ligger lige uden for København er nem at komme til og fra. Direkte tog afgår fra lufthavnen mod Korsør, hvor du nemt kan komme ud på Østersøruten.

  Find billetter på www.rejseplanen.dk

  Fra HAMBORG

  Med offentlig transport

  Den nærmeste danske by er Kruså, som ligger på den dansk/tyske grænse.

  Tag toget fra Hamborg til Flensborg. Her kan du fortsætte med tog eller cykle de 10 km til Kruså.

  Hvis du gerne vil starte Østersøruten på den østlige del, så skal kursen sættes mod Rødby. Tag toget fra Hamborg til Puttgarden og tag derefter færgen til Rødby.

  Køb billet på www.bahn.de og www.scandlines.dk

  Med bil

  Den nærmeste danske by er Kruså ved den dansk/tyske grænse.

  I bil tager det cirka to timer at nå Kruså fra Hamborg.

  Med fly

  Fra Hamborg lufthavn er det nemt at komme med tog mod Danmark og Østersøruten.

  Du kan finde mere information her.

  om ruten

  LÆNGDER OG ETAPER

  Østersøruten er én lang sammenhængende rute på 820 km og formet som et liggende ottetal.

  Ruten er opdelt i 14 etaper med hver deres særpræg og mellem 35 km og 75 km i længden. Etaperne har startpunkt i byer med cykelservice, offentlig transport, overnatning, mad, indkøb og oplevelser. Naturligvis bestemmer du selv, om du vil køre i den ene eller den anden retning fra startpunkterne.

  VEJTYPER OG TRAFIK

  Vejenes kvalitet er gennemgående gode. Østersøruten er næsten udelukkende lagt på asfalterede biveje og cykelstier. Gennem skove og nær kysten er der nogle steder grusveje, som er egnet til cykling. 

  CYKLER I TOGET OVER STOREBÆLT

  Der er særlige bestemmelser for cykler med tog over Storebælt (Etape 9)! Foruden din EGEN BILLET, skal du også bruge en CYKELBILLET. Mellem 1. maj til og med 31. august(begge dage inklusiv) skal du altid bestille PLADSBILLET til din cykel, hvis du skal have den med over Storebælt. Du kan bestille plads ved at ringe til DSB Kundeservice på +45 70 13 14 15. Cykelbilletten skal efterfølgende hentes i en DSB Billetautomat. Du kan også købe billetten i DSB Salg & Service og 7-Eleven på stationerne. Det er ikke muligt at købe en pladsbillet til en cykel på billetautomaten med mindre, at den er bestilt i forvejen. I perioden fra den 1. september til 30. april er det ikke et krav at have en cykelpladsbillet.

  SKILTNING

  Skiltene på Østersøruten er blå tavler med hvidt cykelikon og hvid tekst ”Østersøruten”. I et rødt felt vises tallet ”8”, der henviser til Østersørutens nummer i det nationale cykelrutenetværk. Et skilt uden pile betyder, at du skal fortsætte ligeud.

  SVÆRHEDSGRAD

  Danmark er et fladt land, så Østersøruten kan cykles af alle, men der er flere kuperede strækninger med mange mindre bakker, som også kan få pusten lidt op hos cyklisten. Men så er det jo en god anledning til et pitstop.

  informationsbog

  Vores informationsbog er perfekt til dig, der gerne vil have inspiration om Østersøruten eller har brug for praktisk hjælp undervejs. Her kan du finde kort over alle deletaper og alt den information, du har brug for om Østersøruten.

  Bogen kan købes på turistkontorer langs Østersøruten. For at være sikker på, at der er en bog på turistkontoret, så kontakt dem gerne inden for at være sikker. Du finder kontaktoplysningerne på siden Kontakt.

  Bogen er også til salg online og kan købes her: www.booksonderjylland.dk/da/merchandise

  Bogen forefindes også digitalt. . Klik på nedenstående.

  Vær opmærksom på, at filen er stor . Det anbefales at downloade til computer.

  Den danske version af bogen koster 125 kr. plus porto.

  LÆS INFORMATIONSBOGEN

  Tryk på billedet for at læse informationsbogen online. Bemærk at sproget er engelsk.