Etape 10

SYDFYNS KYSTER – DET SYDFYNSKE ØHAV – ”RIGTIG HJERTELIG VELKOMMEN” PÅ EGESKOV SLOT – ØHAVSMUSEUM – OUTDOORAKTIVITET – KØBSTÆDERNE SVENDBORG, FAABORG OG ASSENS – DE FYNSKE ALPER – FYNBOMALERNES UDSIGTER – ENTUSIASTISK BILSAMLER – HALVØEN HELNÆS MED UNIK NATUR
SVENDBORG – ASSENS

På etape 10 får du det bedste fra Det Sydfynske Øhav og et godt indblik i tre fynske købstæder, Svendborg, Faaborg og Assens. Hver købstad har sit særpræg, og det er op til dig at vælge favoritten. Mellem købstæderne finder du charmerende små byer, hvor det sydfynske liv har sin helt egen stemning med outdooraktivitet og slow life.

Turen fra Svendborg til Assens er dejlig kystnær, så der er aldrig langt til et strandstop eller hyggelig lystbådehavn. Længst fra kysten kommer du, når du cykler ind i Svanninge Bakker - også kendt som de fynske alper. Selv her er der flotte udkig til Øhavet fra de mange udsigtspunkter. Undervejs cykler du ad hyggelige småveje flankeret af mark, skov og bindingsværksidyl.

Der er mulighed for afstikkere fra Østersøruten til Fyns absolutte highlight, Egeskov Slot og til fantastiske naturområder på Helnæshalvøen og Thorø Huse-halvøen. Fra Faaborg er der desuden mulighed for at tage på øhop til småøer i Det Sydfynske Øhav i sommerperioden - en populær oplevelse, der kræver booking i god tid.

Hvis du vælger at køre etape 10 med start i Assens, kan du fra Svendborg fortsætte videre enten på etape 1 med færge til Ærø, på etape 2 til Nakskov via færge fra Langeland eller etape 9 over Nyborg og Storebælt til Korsør.

LÆNGDE

70 km

VEJTYPE

68 km asfalt
2 km grus

BYER

PÅ ETAPEN

Svendborg

32 km

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim.
^
Faaborg

3 km

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim.
^
Svanninge

35 km

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim.
Assens

FIND VEJ

Tryk på kortudsnittet for at se ruten. Her finder du også overnatningssteder, restauranter, cykelservice og meget mere.

Tryk på ikonet med prikker i øverste højre hjørne. Så kan du vælge de steder, som har interesse for dig.

På kortet kan du også downloade GPS fil for ruten. Så kan du nemt uploade den til din cykelcomputer og cykle efter den ude på Østersøruten. Her skal du trykke på pilen til venstre under ruteskiltet.

EGESKOV SLOT

Egeskov Slot er Fyns næststørste turistattraktion. Gå ikke glip af den! Slottet er Europas bedst bevarede vandborg og omgivet af en idyllisk, prisbelønnet have med blomster, labyrinter og ældgamle træer. Det levende slot med det gæstfrie motto ”Du skal være så rigtig hjertelig velkommen” er hjem for greveslægten Ahlefeldt-Laurvig-Bille.

Oplev den unikke samling af sjældne fly, biler og motorcykler. Se verdens mest eventyrlige dukkehus Titanias Palads. Er du til gys og uhygge, skal du gå ind i Draculas Krypt. Egeskov har åbent fra maj til og med efterårsferien i oktober men vågner op fra vintersøvn, når der er julemarked og Luminis. Slottet ligger på Midtfyn og er en længere afstikker fra Østersøruten (16 km fra Nakkebølle Fjord/Vester Åby), men oplevelsen opvejer de ekstra cykelkilometer.

Highlights

Overnatning

Praktisk information

Flere steder at udforske

Svendborg

www.visitsvendborg.dk
Svendborg Turistkontor
Havnepladsen 2, 5700 Svendborg

Faaborg

www.visitfaaborg.dk
Faaborg Tourist Information,
Torvet 19, 5600 Faaborg

Assens

www.visitassensinfo.dk
Assens Turistkontor
Tobaksgården 7, 5610 Assens

Rejse til og fra

Svendborg Station

Tog til Odense og derfra til København. Find rejsen på www.dsb.dk

Lokale og regionale busser www.fynbus.dk

Fjernbus-stoppested, Sundbrovej v. Johannes Jørgensens Vej, Svendborg: www.global.flixbus.com

Svendborg Havn til/fra Ærø : www.aeroe-ferry.dk
(online booking) +45 62 52 40 00

Færge til Skarø, Drejø og Hjortø: www.svendborg-havn.dk
(online booking ) +45 62 23 30 80

Faaborg

Faaborg Rutebilstation
Regionale busser til Odense, Svendborg, Nyborg, Rudkøbing, Kerteminde, Ringe samt lokalbusser i Faaborg: www.fynbus.dk

Faaborg Havn
Færge til og fra Ærø/Søby: www.aeroe-ferry.dk/ ( online booking) +45 62 52 40 00

Færge til og fra Lyø, Avernakø og Bjørnø:
Ø-færger (fmk.dk) (booking online)

Bøjden Færgehavn
Færge til og fra Als (Fynshav): www.alslinjen.dk (booking online)

Assens

Assens Rutebilstation
Regionale busser til/fra Odense og Faaborg samt lokale busruter: www.fynbus.dk